Vrolijk Kerstfeest

Merry Christmas

Elk jaar, als Kerstmis nadert, regelen winkels op straat displays van kerstcadeautjes, kerstbomen, kerstgroeten en mensen in koude landen die zich verkleden als de kerstman en geschenken en cakes uitdelen om de boodschap van liefde en broederschap met Kerstmis te verspreiden enzovoort. Steden en gebouwen zijn versierd met lantaarns en gekleurde gordijnen, en overal is er vreugde en opwinding.

Vandaag kennen we Kerstmis op alle glamoureuze manieren van feesten, maar kennen we Gods liefde en zijn wil voor ons die eigenlijk verborgen was achter de geboorte van de Heer Jezus?

We zullen ons concentreren op één woord dat we vinden in Mattheüs 1:23. Het is een Hebreeuws woord, Emmanuel. Eigenlijk zijn het drie woorden, verergerd in één woord: ” Bij ons God. ” God met ons! Het is een geweldig woord! Het is een zeer waardevol woord. Ik hoop dat de Heer vandaag tot onze harten zal spreken.

Terwijl we aan het woord Emmanuel denken, laten we drievoudig nadenken over de komst van onze Heer. Ten eerste, hij kwam, meer dan 1900 jaar geleden, in deze wereld. Ten tweede KOMT Hij dagelijks, elk uur, voor ons die in Hem geloven, in geest, in onze geest, Zichzelf in onze harten openbaren. Uiteindelijk zal Hij in zijn verheerlijkte lichaam, dezelfde Jezus, terugkomen naar deze aarde. Hij gaat op zoek naar iets kostbaars voor zijn eigen hart en voor mensen die Hem dierbaar zijn.

Christmas 2

‘Jezus is bovendien niet gekomen als een uitbarsting die spoedig zal afsterven, maar als een licht dat onze dag zal duren, ja, voor altijd zal duren. Na de lange donkere en koude nacht van onze ellende, komt de Heer op de sterkste en meest doeltreffende manier; noch als een bliksemschicht, noch een kaars, noch een vlammende meteoor, maar als de zon die de dag begint … De bezoeken van God zijn als de dageraad, omdat ze onze duisternis beëindigen. De dageraad verbant de nacht … Onze nacht is voor eens en voor altijd voorbij als we God bezoeken die ons bezoekt in Jezus Christus. Onze dag kan overschaduwen, maar de nacht zal niet terugkeren. O, u die in de zwartste middernacht bent, als u maar een blik op Christus kunt krijgen, zal de morgen naar u toe zijn gekomen! ”

De boodschap van de geboorte van Christus moet aan iedereen worden verkondigd. Deze opdracht wordt gegeven aan iedereen die Christus heeft aanvaard en zijn volgeling is geworden. Laten we de uitdaging van de wereldevangelisatie in onze generatie accepteren en onze inspanningen om zielen te redden vermenigvuldigen.

In zijn glorie,

Vrolijk kerstfeest iedereen