WAAROM JE ZORGEN

Mattheüs 6: 31-33

31 Maak je dus geen zorgen en zeg: ‘Wat zullen we eten?’ Of ‘Wat zullen we drinken?’ Of ‘Wat zullen we dragen?’ 32 Want de heidenen jagen al deze dingen na en je hemelse Vader weet dat je ze nodig hebt . 33 Maar zoek eerst zijn koninkrijk en zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u ook worden gegeven. 

Mijn vrienden, de Bijbel in dit vers spreekt over onze zielige houding. 

Wat zullen we eten, wat zullen we drinken, hoe we een huis zullen kopen, hoe ik mijn schulden moet betalen, we hebben geen geld, wat zal ik doen? Ik ben geen waardige zoon, ouder, man, enz. Enz. De zorgen laten ons niet verder kijken dan wat onze hemelse Vader voor ons heeft veiliggesteld.

Mijn vrienden, de Bijbel verzekert ons van een fortuin, een betere drager, een beter leven, meer banksaldi. De Bijbel heeft een remedie voor al je Zorgen, kijk naar de Vogels in de lucht die ze niet oogsten om zichzelf te voeden, dan dat we meer omstreden en kostbaar zijn voor onze Heer, we behoren Hem toe. 

Onze Vader in de hemel weet wat we nodig hebben … 

“33 Maar zoek eerst zijn koninkrijk en zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u ook worden gegeven.” 

“ZOEK EERST HET KONINKRIJK VAN GOD EN ZIJN GERECHTIGHEID.” 

Zoeken naar andere dingen voordat we God zoeken, is de reden voor al je ZORGEN en je zult er nooit van afkomen. 

Er is altijd een behoefte en we zullen nooit onze zorgen inhalen. 

Dus in plaats van dat ik u, Heer, zal volgen, maar laat “ik eerst” God eerst leggen in al uw werk. 

Als in al je daden en werk God je eerste prioriteit is in je leven – zullen alle andere dingen op orde komen. 

Voor zijn Glorie

Ravi Rose