Gusti Allah kudu duwe sing paling apik, lan ing Panggonan pisanan

WULANG BEBASAN 3: 9-10 Ngurmati Pangeran karo kasugihanmu, kanthi woh-wohan kapisan kanggo kabeh; Nuli lumbungmu bakal kapenuhan kebanjiran, lan jebluganmu bakal ngrusak anggur anyar.

Ana prabédan karo percaya marang Gusti Allah lan dipercaya karo Gusti. & Aku percaya Gusti mberkahi bandha material supaya kita luwih akeh diwenehake.

Akeh sing setuju yen kita wis ngalami nilai-vakum ing saindenging jagad nalika menehi

Gusti Yesus ngandika

“Wenehi lan bakal diwenehake sampeyan, dipencet, dicemplungake bebarengan lan kebanjiran”

Ana prabédan karo percaya marang Gusti Allah lan dipercaya karo Gusti. Yen sampeyan ngandel kanthi sepenuh ati, sampeyan bisa ngirim kabeh marang Panjenengane, lan dipercaya marang asil. Jagad iki ujar, “mundur maneh”, Pangeran ngandika “ngelekke pipi liyane”. Jagad iki ujar, “Bangga karo awakmu dhewe” Pangandikane Sang Yehuwah: “Sapa sing ngasorake awake dhewe bakal dikasorake, lan sing ngasorake awake dhewe bakal diluhurake.” Jagad iki ujar “ngejar semangatmu” Pangeran banjur ujar “Kraton Sampeyan. Pangarepanmu bakal ditindakake ”. Ing kabeh cara, kabeh kebiasaan, kita kudu ngupaya TIDAK ngetutake cara tumindak utawa tumindak cara kulawarga kita ndeleng prilaku. Kita kudu katon marang Panjenengane.

 Ora luwih becik ujar yen sampeyan percaya marang Gusti Allah yen sampeyan ora gelem nyelarasake pola pikir lan prilaku kanggo standar katresnan, kebecikan, sih, kabeneran lan kawicaksanan.

Kitab Suci nggambarake telung wilayah sing dibutuhake dening Kristen:

FRUITS PERTAMA – Menehi penghasilan pertama saka tenaga kerja

KAWASAN – Menehi barang sing paling apik saka pegawe

TITHE – Menehi ngasilake pegawe sing nuduhake sakabehane

Menehi: Ngakoni AUTHORITY Allah

Tegese – sampeyan ora menehi sisa marang Gusti Allah

Tegese – sampeyan kudu ngrancang apa sing bakal diwenehake marang Gusti Allah.

Tegese – pisungsungmu marang Gusti Allah iku dudu sing dipikirake

Iki tegese – pisungsung sampeyan minangka soko sing wis direncanakake

Menehi: ngurmati ATTRIBUTI Gusti Allah

Tegese – sampeyan ngerti kabeh hadiah sing apik saka Gusti Allah

Tegese – Sampeyan ora nglirwakake ngucapake matur nuwun

Tegese – sampeyan sadar yen sampeyan ora bisa nyukupi dhewe

Tegese – Sampeyan ora didorong utawa motivasi karo EGO

Menehi: Ngandelake Kasedhiya Gusti Allah

Tegese – Sampeyan ora nate nresnani katresnan utawa kemampuane Gusti Allah

Tegese – sampeyan lagi mlaku-mlaku kanthi iman

Tegese – Sampeyan dudu urip dhewe

Tegese – sampeyan kudu menehi kanthi gratis tanpa ragu

Gusti Allah diberkahi dening apa sing diwenehake lan sampeyan diberkahi nalika menehi preduli saka kahanan sampeyan.

Amin

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.